Accu Thinkpad edge e420 Beste en Goedkoopste

12/ott/2017 07:08:57 dfkmnews Contatta l'autore

Questo comunicato è stato pubblicato più di 1 anno fa. Le informazioni su questa pagina potrebbero non essere attendibili.

Rechthoekig, met een rode knop in het midden van het keyboard: een Accu Lenovo Thinkpad e40 is eenvoudig van een afstandje te herkennen. Het zakelijke laptopmerk dat ontsproten is aan IBM bestaat vijfentwintig jaar, voor welke deze gelegenheid Lenovo een speciale jubileumeditie presenteert. Tijd voor wat geschiedenis, een vooruitblik en meer.

In 1985 begon IBM na te denken over notebooks. Dat werd gedaan in de vestiging in Austin, Texas. In ’86 introduceerde Toshiba de eerste ‘clamshell’ laptop op de CeBIT. Dat is het type computer dat we nog steeds veel gebruiken, waarbij het keyboard onderop zit en je het scherm openklapt. Tot dan toe waren portable computers nog grote, zware sjouwbare apparaten. IBM volgde deze ontwikkeling en bracht in 1988 haar eerste laptop op de markt, met een zwart/wit-scherm en MS-DOS.

Begin jaren ’90 werkte de uit Japan afkomstige Aramiso Naitoh, de geestelijk vader van de Accu Lenovo Thinkpad e50 , in New York voor het bekende computermerk. Daar viel het hem op dat mensen vaak al om zes uur naar huis gingen. Dat verwonderde Naitoh, want hij was gewend om lange avonden op kantoor te blijven. Amerikanen waren klaarblijkelijk liever thuis. Voor Naitoh reden om een een computer te ontwikkelen, waarmee je overal kon werken. Bovendien moest het een apparaat zijn dat echt een bijdrage leverde aan de productiviteit: goede software, in combinatie met uitstekende connectiviteit en communicatiemogelijkheden waren in zijn visie integraal onderdeel van de basis van de ThinkPad, natuurlijk naast betrouwbare, snelle hardware.

Het ontwerp van de ThinkPad is te danken aan de Duitse designer Richard Sapper. Hij haalde zijn inspiratie van de typisch Japanse Bento Box. Een lunchbox waarin een aantal gerechten netjes over bakjes zijn verdeeld. Deze lunchdozen zijn meestal mat zwart en vandaar ook dat dit de kleur is geworden van de Accu Lenovo Thinkpad edge 13inch. Een opvallend detail is dat Sapper niet in de gelegenheid was om zelf een ThinkPad aan te schaffen in Duitsland, omdat de wetgeving zwarte laptops niet toestond. Nog een interessant weetje: de eerste ThinkPad was geen laptop, maar een tablet met een pen. Vandaar 'Pad'. De andere helft van de naam komt van de notitieblokjes die IBM-techneuten kregen, waarop Think staat geprint.

Naast de zwarte vormgeving is het rode puntje in het midden van het toetsenbord een kenmerkend onderdeel van de ThinkPad. Met deze TrackPoint kan je de muiscursor bedienen. In de tijd dat IBM met de TrackPoint op de proppen kwam, waren er verschillende alternatieven. “Er werden door andere merken ook trackballs ingebouwd, maar om die goed te maken, moet je een grote bal inbouwen en dat paste niet” vertelt Naitoh-san. Hij vervolgt: “De kleur van de TrackPoint was voer voor veel discussie binnen IBM. De kleur rood mochten we niet gebruiken omdat dit ook de kleur is van de noodschakelaars van de Mainframes van het bedrijf. We zijn om deze beperking heen gekomen door te zeggen dat de kleur magenta is en niet rood."

Accu Lenovo Thinkpad edge 14-inch werkt momenteel aan een nieuwe laptop binnen de Thinkpad-reeks. Alhoewel, nieuw is wellicht het verkeerde woord, want met de ThinkPad 25 Anniversary Edition gaat Lenovo terug naar zijn roots. Zoals de naam reeds doet vermoeden wordt dit model gemaakt ter ere van het 25-jarig bestaan van de reeks. Inmiddels zijn er enkele foto's en specificaties van het apparaat op het internet verschenen.

De ThinkPad 25 Anniversary Edition is gebaseerd op de Thinkpad T470 maar heeft het ouderwetse toetsenbord zoals we die van de voormalige IBM-modellen kennen, met een blauwe entertoets en zeven rijen in de hoogte. Het gaat hier overigens niet om een chiclet-toetsenbord zoals we tegenwoordig vaak zien, maar om een regulier exemplaar met achtergrondverlichting. Verder voorziet het apparaat in de iconische rode pointing stick, al ontbreekt ook een reguliere touchpad niet.

De Accu Lenovo Thinkpad edge 15inch laptop beschikt over een aanraakgevoelig 14-inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de kap schuilt een Intel Core i7 7500U in combinatie met 16 GB RAM en een 512 GB SSD. Het grafische werk wordt verzorgd door een GeForce 940MX uit de stallen van Nvidia.

Het is 25 jaar geweest aangezien de eerste ThinkPad werd uitgebracht in de vorm van een tablet. De meeste van hen verbinden de ThinkPad met de boekjes van IBM en later Lenovo. Voor de 25ste verjaardag presenteerde Lenovo haar jubileum editie ThinkPad 25 in Yokohama, de geboorteplaats van de ThinkPad.

De 14-inch notebook is gebaseerd op een Accu Lenovo Thinkpad edge e420 , maar is royaal uitgerust. 16 GB RAM en 512 GB SSD evenals een core i7 maken deel uit van het innerlijk leven. Het speciale ding is het toetsenbord. In oude tijden zijn er weer dedicated volumeknoppen en de zevende rij van sleutels. Veel oude ThinkPads bijzonderheid: de oversized verwijderen en escape-toets. De oude lichte die IBM blauw ook te op het toetsenbord in de vorm van een opvallende vinden is steken toonsoort. Maar het was niet genoeg voor het IBM-logo. In plaats daarvan wordt het ThinkPad-logo gepresenteerd in de oude IBM-kleuren.

Accu ThinkPad Edge E520

Zoals de d470 biedt de ThinkPad 25 een breed scala van verbindingen. Zelfs als er een retro notebook, is een USB Type-C poort beschikbaar. Allermeest naar de aansluitingen zitten aan de rechterkant. Het gaat hierbij om een SD kaartslot voor grote kaarten en Gigabit Ethernet.

Er is een compromis voor de beperkte notebook. Een smartcard-lezer zal niet bestaan. Een uitsparing is zichtbaar aan de linkerzijde, maar het is vergrendeld. Om te minimaliseren van de inspanning in de Japanse Lenovo Labs, is de basis voor de ThinkPad 25 niet aangepast. Dankzij de complexe proeven is het speciale ontwerp nog steeds voldoen aan de vereisten van een ThinkPad, hoewel het bovenste deel van het chassis, sterk van de normale ThinkPads afwijkt.

http://peatix.com/event/313167

https://kopenaccu.dipago.de/accu_lenovo_thinkpad_e50.html

http://potentelaser.mie1.net/e626992.html

blog comments powered by Disqus
Comunicati.net è un servizio offerto da Factotum Srl